Нюкасъл – Нотингам Форест: прогноза и анализ, 26.12.2023

Дата: 26-ти Декември 2023
Начален час: 14:30

Нюкасъл ще приеме Нотингам Форест на Боксинг дей. Трите точки са задължителни и за двата отбора – на Нюкасъл за борбата им за Топ 5, а на Нотингам за борбата им срещу изпадането от лигата.

Нюкасъл - Нотингам Форест прогноза

Нюкасъл – Нотингам Форест: Безплатни Прогнози

Нюкасъл отпаднаха от турнира за Купата на Лигата на Англия след късна драма и много пропуснати дузпи срещу Челси. С този резултат Нюкасъл записаха четвърта загуба в последните 5 мача във всички турнири, като единствената победа дойде в миналия кръг у дома срещу Фулъм. Еди Хау не е дал скорошен ъпдейт за липсите преди този мач, но проблемите с контузии при Нюкасъл са сред най-сериозните във Висшата лига през този сезон. Отборът беше с 10 липсващи играчи срещу Фулъм и едва ли тази бройка ще се промени особено срещу Нотингам.

Въпреки проблемите Свраките трябва да могат да се преборят с буксуващия отбор на Нотингам Форест. Лесовъдите минават през още по-тежка криза и имат само една победа в последните си десет мача във Висшата лига. Отборът има третата най-слаба атака през сезона със само 17 гола в 17 мача. Особено когато става дума за гостувания, атакуващите футболисти на Лесовъдите често са незабележими и отборът не вкарва голове. Ако си спомняте същия мач през миналия сезон, Нюкасъл спечелиха с 2-0, а Нотингам нямаха нито един точен удар за цялата среща.

Интересното при Нюкасъл е, че отборът се мъчи само като гост. Само Астън Вила са спечелили толкова точки, колкото Нюкасъл у дома през този сезон, като Свраките имат 8 победи в 9 мача и голова разлика от 22:4. Няма отбор, който да е допуснал по-малко голове от Нюкасъл у дома и затова вярваме, че тази тенденция ще се повтори срещу Нотингам. Откакто отборът има нов собственик и започна да се издига все по-високо с всеки следващ сезон, на Сейнт Джеймс Парк се играе изключително трудно. Дори бихме казали, че атмосферата на този стадион е най-добрата в цялата ВЛ. Феновете са абсолютно обсебени от отбора и го подкрепят максимално дори при най-лошите резултати.

Ние избираме точен резултат 2-0 за Нюкасъл. Отборът е нива над този на Нотингам, но формата им не е перфектна, а множеството контузии не позволяват почти никакви ротации. Това ще бъде 4-ти мач в рамките на 10 дни за Нюкасъл, като дори за купата срещу Челси бяха с почти изцяло титулярен състав. Не очакваме повече от два гола, макар че това е отбор, който може да вкарва и много повече.

• 2-0 за Нюкасъл 

Често Задавани Въпроси: Тотнъм – Евертън

Нюкасъл - Нотингам Форест прогноза

На кои места са двата отбора преди началото на този кръг?

Към момента отборите имат 15 точки разлика. Нотингам Форест са точно над зоната за изпадане на 17-то място с 14 точки. Нюкасъл са 6-ти в класирането с 29 точки.

Кой отбор е фаворит според букмейкърите?

Като един от най-добрите домакински отбори, Нюкасъл са огромен фаворит близо седмица преди този мач. Съветваме ви да играете възможно най-рано, защото коефициентите ще продължат да падат през идните дни.

Кой отбор спечели последния мач между Нюкасъл – Нотингам Форест?

Последната среща между двата тима беше през март 2023, когато Свраките спечелиха с 2-1 като гост.

Какъв е капацитета на Сейнт Джеймс Парк?

Стадионът на Нюкасъл побира цели 52,305 човека и е напълно разпродаден за всяко домакинство.

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *