Тотнъм – Евертън: прогноза и анализ, 23.12.2023

Дата: 23-ти Декември 2023
Начален час: 17:00

Тотнъм ще приеме Евертън в Лондон за изключителна важна среща за двата отбора. Трите точки са задължителни за двете страни. Ако се интересувате от спортни прогнози, имаме три специално за Тотнъм – Евертън.

Тотнъм - Евертън

Тотнъм – Евертън: Безплатни Прогнози

Въпреки всички пречки и ограничения бюджет за подобряване на състава, Шон Дайш превърна Евертън в отбор, който през този сезон щеше да е близо до Европа. Единствено заради наказанието от десет точки Карамелите не са в горната половина от таблицата. Формата им е толкова впечатляваща, че се притесняваме повече за гола от страна на Тотнъм, отколкото очаквания поне един от Евертън. И все пак до съвсем скоро Тотнъм бяха непобедими в ПЛ и особено у дома, а в миналия си мач победиха Нюкасъл с 4-1.

Няма как да направим такава прогноза за Тотнъм – Евертън без да отбележим, че е рискован избор. Тотнъм би трябвало да имат голямо предимство на хартия, но след като изгледахме няколко мача на Евертън, тяхната игра е наистина трудна за повечето отбори. Стилът на Шон Дайш най-после започна да работи и отборът има само 2 загуби в последните 10 мача – веднъж от Ливърпул и веднъж с шокиращото 3-0 от Юнайтед. В момента са в серия от 4 поредни победи без допуснат гол. Тотнъм се подобряват, но коефициента за Х2 си струва особено много в тази среща.

Едва ли можем да наречем 1-1 по-сигурен вариант, но вероятно шансовете са по-високи от победа за Евертън. И все пак се връщаме на моментната форма и факта, че коефициентите за всичко в полза на гостите са изключително високи. През годините Евертън рядко са печелили като гости на Тотнъм, но не са били и в толкова силна форма. С дългия списък от контузени играчи на Шпорите, Карамелите едва ли ще получат по-добър шанс за победа в Лондон.

Нашата прогноза: 2-1 за Евертън

Често Задавани Въпроси: Тотнъм – Евертън

футболна топка на терена

На кои места са отборите преди този кръг?

Ако не бяха допълнителните -10 точки, Евертън щяха да са 9-ти в класирането. В момента са 16-ти с 16 точки. Тотнъм са 5-ти с 33.

Кой отбор е фаворит да спечели мача?

Тотнъм имат огромно предимство според всеки букмейкър.

Кой отбор спечели последната среща между Тотнъм – Евертън?

Последната среща между тези отбори беше на 3-ти април 2023, когато Евертън откраднаха точка на своя Гудисън Парк.

Колко ще трябва да пътуват феновете на Карамелите?

Дистанцията от, да кажем, Гудисън Парк до Тотнъм Хотспър Стейдиъм е 213 мили или около 343 километра в едната посока. Евертън могат да очакват пълна подкрепа от феновете си, въпреки продължителното пътуване.

Защо бяха отнети 10 точки на Евертън?

Скорошното наказание на Карамелите е най-голямото в историята на Висшата Лига и беше получено заради финансови загуби в рамките на период от три години от 2019-2022. Евертън са загубили 155 милиона долара, а правилата за финансова устойчивост позволяват максимална загуба от 130 милиона долара. Въпросът е кога ще видим същото да се случи с Ман Сити, които имат над 100 финансови провинения за последното десетилетие?

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *